Volgers

zondag 10 februari 2013

afscheid van onze golden eyes


Gisteren hebben we afscheid moeten nemen van onze Flash, onze golden boy met zijn gouden oogskes, hebben we moeten laten inslapen. 
Om een lang verhaal kort te vertellen, 3dagen geleden kwam zijn broertje Timmy thuis aan met verwondingen, zowel wijzelf als de dierenarts dachten dat hij een ongeluk had gehad.
Eergisteren krijg ik op het werk telefoon met de mededeling dat ook Flash bij de dierenarts is met meerdere breuken, dit kon volgens de dierenarts geen toeval zijn, 
en volgens haar is er kwaad opzet in het spel.
Flash had 5 breuken van half zijn rug tot zijn poten. En gisteren heb ik dan de beslissing moeten nemen om hem te laten inslapen,
 zelfs met zware medicatie leed hij enorme pijnen en kon niet geopereerd worden.
 We zijn er allemaal kapot van en begrijpen niet wie en waarom dit deze beestjes die niemand geen kwaad doen wordt aangedaan. 
Timmy is nog steeds bij de dierenarts en is al beter, maar hij plast nog niet zelfstandig en zolang hij dat niet doet is zijn verlamming niet helemaal weg, maar we blijven hopen.
Ik zal zo blij zijn dat ik mijn schatje mee terug naar huis mag nemen en hoop dat ik niet 2 keer zo'n beslissing moet nemen op zo'n korte tijd. 

12 opmerkingen:

 1. Nadia, ik volg alles sinds gisteren en ben er echt kapot van ! Heel veel steun en we leven allen met je mee ... Nadine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. bedankt Nadine, ik begrijp het zelf ook allemaal niet goed, het is zo onwerkelijk gewoon

   Verwijderen
  2. Misschien vind je dit heel raar, maar dit is de echte reden waarom wij geen poes of hond hebben, ik zou dit niet aankunnen !!! Ik weet het we hebben er dan ook het plezier niet van ...

   Verwijderen
  3. Nee Nadine ik begrijp het wel hoor, ik heb een hele tijd geen beestjes meer gehad, maar zonder kan ik niet, maar ik begrijp je wel :-)

   Verwijderen
 2. Ik kom via via terecht op je blog en val direct in dit bericht. Wat verschrikkelijk, dit kan toch niet waar zijn? Er zijn dus mensen (kun je dit nog mensen noemen?) die in staat zijn dieren zo te mishandelen. Ik wens jullie heel veel sterkte toe en hoop dat Timmy weer volledig mag herstellen zodat je hem gauw weer mee mag nemen naar huis.

  Groetjes, Elske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Elske, ik had liever gehad dat je een positiever bericht als eerste bericht op mijn blogje had gelezen, maar spijtig genoeg is het niet anders, ik ben ooit verhuisd omdat men op een van mijn katten had geschoten, duivenmelkers in de buurt he, maar ik woon hier toch al een tien jaar en dit had ik nog niet meegemaakt, gisteren mijn overburen even gaan verwittigen, vertellen die mij dat hun kat al na een paar dagen vergiftigd is en hun andere kat missen ze sinds een paar dagen, dus blijkbaar is hier toch ook weer in de buurt een kattenhater, in elk geval ik zal er alles aan doen om mijn beestjes vanaf nu binnen te houden, ik kan moeilijk heel mijn leven blijven verhuizen he :-(

   Verwijderen
  2. Ach, het is toch jammer dat je om deze reden je huisdieren moet binnenhouden terwijl katten zich zo heerlijk buiten kunnen vermaken. Ik zou het, na zo'n ervaring ook doen..moet er niet aan denken dat het onze kat zou overkomen. Je hebt geen enkel idee wie het zou kunnen zijn zodat je aangifte kan doen?

   Verwijderen
 3. wat een afschuwelijk verhaal... heel veel sterkte...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nee totaal niet anders had ik dat meteen gedaan, we hebben totaal geen idee , aan de andere kant misschien ook wel goed zo, ik weet niet of ik zou kunnen zwijgen tegen zulke mensen :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hallo Nadia,

  Amai ik ben gewoon stil van uw verhaal, helaas kennen wij die verhalen maar al te goed van in onze vorige gemeente, daar hadden ze niks mee katten, wij zijn er op een jaar negen kwijt geraakt of moeten laten inslapen, voor we door hadden dat ze niet zomaar verdwenen, maar er kwaad spel in zat !
  Onze oudste kater hebben we gelukkig twee keer van de dood kunnen redden, maar hij is nog steeds slechtziend aan één oog, want daar zat een loodje van een loodjesgeweer in ! Hij was vergiftigd, Zijn mond stond open, want zijn kaak was gebroken,... en het andere andere katje dat we daarna nog gevonden hadden met gif in, hebben we moeten laten inslapen. de andere zijn allemaal weggebleven, wat ze ermee gedaan hebben??
  Nu hebben we nog de oudste kater, en een mama poes met haar twee dochters en ze zijn allemaal geopereerd hoor,dus geen nesten meer hier! En we wonen nu in een buurt, waar ze ook niet gek zijn op katten, maar er lopen er wel , dus ik hou ze in het oog , gelukkig gaan ze niet ver buiten de tuin hier.

  Ik wens jullie héél véél sterkte met dit een plaatsje te geven en duim héél erg mee voor de tweede poes hoor!!

  Groetjes, Jaimie
  http://handmadebyjaimie.blogspot.com(mijn handwerkblog)
  http://creamiekes.blogspot.com (mijn knutselblog)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ps, jullie flash lijkt op onze kattin genaamd Witteke (wit met ros poesje hoor)

  Groetjes, Jaimie

  BeantwoordenVerwijderen