Volgers

vrijdag 6 juli 2012

time out

hallo iedereen 

het is al een tijdje geleden dat ik nog iets geschreven heb hier maar ik ben voor een tijdje in time out gezet door mijn dokter datgene wat er met mij aan de hand is noemen ze
psychische Decompensaties,
zo gauw ik het hoorde dacht ik o mijn god ik ben gek geworden,  maar dit is eigenlijk wat er met mij scheelt 


Decompensatie

Indien een mens langere tijd aan te grote spanningen of andere druk wordt blootgesteld kan hij psychisch decompenseren. Decompenseren betekent hier het niet meer kunnen compenseren of opvangen van gebreken of problemen. De bewuste en onbewuste verdedigingsmechanismen schieten tekort. Bij ernstige lichamelijke verzwakking, verlies (rouw), traumatisering 
De decompensatie kan zich manifesteren in psychotische verschijnselen waarbij vaak angst, verwardheid en depressie op de voorgrond staan. Decompensatie is in bijna alle gevallen tijdelijk. Het is meestal goed te beïnvloeden door de veroorzakende omstandigheden aan te pakken zodat een nieuw psychisch evenwicht gevonden kan worden.

dus het valt allemaal wel mee eigenlijk " ik wist eigenlijk zelf al wel een tijdje dat ik op was en er zijn dit jaar wel vele dingen gebeurt waar ik met in mijn hoofd zat en ja als je al bijna een half jaar niet meer dan 2à3 uurtjes slaapt moet je eigenlijk ook weten dat er iets niet klopt"
maar ik ben iemand die nooit wil opgeven ,doorgaan en blijven doorgaan het gaat wel over, opgeven is voor watjes zo iemand was ik eigenlijk, ondertussen weet ik het wel beter.


waarom laat ik dit nu aan eigenlijk toch vreemde mensen weten wel: 
om goed naar je lichaam te luisteren als je regelmatig huilbuien hebt of dikwijls zit te staren voor je computer zonder eigenlijk iets te doen , of als je zoals mijzelf op automatische piloot naar je werk rijdt en op het andere rijvak aan het rijden was, stop dan en ga naar de dokter laat het niet te ver komen , je gaat er echt helemaal onderdoor als je zo bezig  bent , niemand zelfs met het sterkste karakter kan op die manier  blijven doorgaan . 

Bij mij zijn de oorzaken een samenloop van omstandigheden geweest zoals verlies, zware en drukke tijden op het werk.

Ik heb goede en kwade dagen vandaag nog eens een goede. 
ik haal wel veel afleiding uit het lezen van al jullie blogs soms kan ik ergens op antwoorden, maar soms lukt mij dat niet, zoveel mogelijk mijn gedachten verzetten en niet met mijn hoofd bij mijn werk zitten, da's nog het moeilijkste voor mij, maar het zal mij wel lukken :-)

ik wil jullie hier niet allemaal depressief van maken hoor, 
en ik kan ook nog leuke momenten hebben zoals deze foto toen we naar de foute party in gent gingen mijn dokter vond dat een goede afleiding voor mij en dat heeft mij wel deugd gedaan en dan nog even deze tekst die mij momenteel weergeeft Jullie blogs lees ik elke dag 
en naar mate het betert met mij zal ik hier ook terug meer zijn 
maar nu ff time out


ik wens jullie alvast allemaal een zalige en prettige vakantie toe 

xxxxx
Nadiake 

12 opmerkingen:

 1. Ha Nadiake... wat een moed om het allemaal zo op te schrijven. Ik zie om me heen mensen die in het zelfde schuitje zitten en ik weet hoe moeilijk het is om weer langzaam op te krabbelen. Maar houd moed. Het kan! Gun je zelf de tijd.
  Kijk wat mogelijk is en hopelijk heb je dan de energie om ervan te genieten.

  Ik wens je veel sterkte toe.
  Groetjes en een goed weekeind/vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Nadiake, ik kan begrijpen dat dit je overkomt na alles wat er afgelopen jaar om je heen gebeurde. Dapper dat je jezelf zo 'blootgeeft' op je blog.
  Ik wens je beterschap, lekker rustig aan tot je weer goed in je vel zit.
  Groetjes, Anne-Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou nou, dat is allemaal niet niks. Maar nu je weet wat er aan de hand is, kun je ook aan je herstel gaan werken! Ik wens je daar veel sterkte mee en doe het rustig aan!!!!!!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Volhouden meid je geraakt er weer bovenop hoor!!! Mooi pakje heb je aan ik denk een bij?
  Liefs,
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je bent nu op de goede weg,ik vind je tekst prachtig,toon je zoals je bent verdrietig of blij en niet zoals andere mensen je willen zien

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik wens je heel veel moed en sterkte ...

  Liefs
  Marjo

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Af en toe eens durven toegeven dat het je even niet meer gaat, is helemaal geen uiting van zwakte. Het is eerder een uiting van sterkte. Het vergt moed om dat te doen in een maatschappij die altijd maar naar "meer" streeft.
  Het is geen schande om soms eens wat op de rem gaan staan.

  Veel beterschap daar en ik hoop dat je snel evenwicht kan vinden tussen de dagdagelijkse verplichtingen en je "inner-self".

  BeantwoordenVerwijderen
 8. kan moeilijk zijn hé, zo sukkelen met je geestelijke gezondheid. Ik ken dat ;) . Maar het klinkt me alsof het al een pak beter met je gaat ! Je raad is wijs : naar jezelf luisteren is erg belangrijk !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Nadia,

  IK lees dit nu juist!! Ik begrijp wat je voelt... ikzelf heb een veel mindere periode gehad eind vorig jaar, begin dit jaar. Maar door dingen te veranderen in mijn leven en doordat ik daar eigenlijk al mee bezig was, heb ik op een gegeven moment mijn knop weer kunnen omdraaien. Sindsdien luister ik ook veel beter naar mezelf, misschien soms nog wat te weinig.
  Op een dag kan jij je knop ook terug omdraaien. Geef jezelf tijd en maak tijd voor jezelf (wat niet hetzelfde is).
  Hopelijk lukt het snel om een nieuw evenwicht te vinden.
  Maren (hoemmelke.blogspot.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. bedankt iedereen voor de bemoedigende woorden,
  het gaat ondertussen al iets beter,
  maar het gaat wel heel langzaam dus mijn geduld wordt wel op proef gesteld,
  alles wordt eigenlijk op proef gesteld nu,
  maar nu heb ik wel het gevoel dat het in orde komt

  groetjes nadiake

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hello!
  Hope you are feeling better. It's a tough road, but you have the strength and desire to overcome it.

  We share a love of creativity, cats, art, and flowers! :)

  Olivia

  BeantwoordenVerwijderen